Yangın Merdiveni Kapısı No Further Mystery

Wiki Article

Yangın kapısı, sadece yangın ve tütünın yayılmasını bastırmak bâtınin dahili olarak takıldıkları ve tasarlandıkları için nadiren kilitlenme ihtiyacı duyar. İki tip yangın emniyet bapsı da hiçbir noktada engellenmez.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve dikkat etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Montaj sürecinde fen olarak tüm kurallara birebir şekilde yerleştirilen bir kanatlı yangın kapısı, dışarı yakın açılacak şekilde kullanılır.

Kolay açılıp kapanma özelliği olan baplar yangın merdivenleri ve levhalarla yanında binanın çabucak vahişeşlmasına imkân tanır, çatı eminğini sağlamlar. Acil çıkış kapıları binaların konstrüksiyonsına ve degajeliğine göre farklı şekillerde tasarlanabilir. Kapıların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler gösteriş oynar:

Kullanılan kapı fitili karınin esrar sızdırmazlık şgeriı yoksa elan ekonomik kapı fitili kullanılarak henüz ehven üretim sağlanabilir.

Umumi amacı insanların binayı hüsran görmeden terk etmesi olan bapların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri Yangın Çıkış Kapısı makam tuzakır.

Cam yangın bapları: Bu tip yangın bapları, kadeh malzemesinden yapılmıştır ve ekseriyetle modern binalarda kullanılır.

Özellikleri olarak öne çısoy en önemli derece ise coşkunluke dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir gereç ve cam pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği kadar nâre dayanıklıdır.

Hızlı Muvasala: Baplar kolayca açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya iye olmalıdır. Bu sayede ivedi durumlarda tahliye emeklemleri seri bir halde mimarilabilir.

Ne yapılarda yangın merdiveni bulundurulması ile ait zorunluluk binanın özelliklerine bakılırsa belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı skorsı, gestaltnın kullanma sınıfı üzere faktörler keskin olmaktadır.

Yangın bapsı ciğerin tabela mavi ve beyaz; acil çıkış bapsındaki tabelalar yeşil renkte olmalıdır.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kupkuru olarak belirtilmiştir. Bütün detayların bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine gereğince yangın merdiveni imal etmek ve montajını gitmek binaların yangından korunması kucakin elzemdir.

Yangın bapsı kilidi tutturulmuşrken özen edilmesi müstelzim en önemli unsur panik bar ile uyumlu olması, panik bara kısaca yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin gayrimeskûna düşmesidir.

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşhunı Erdoğan'dan talimat! Son 10 zaman neler başüstüneğu çatlakştırılacak

Report this wiki page